Száva mondandója- a kis agár meséi

Nemrég mutattuk be itt a BMK blogon a NEO Segítőkutyás Egyesület mesekönyvét a segítőkutyák vilégáról.  Ezúttal pedig Száva, az agárkölyök  történetét hoztam el számotokra.  Már kézbe venni is öröm, a könyv kemény fedelű, csillogó lapú, jó illatú, amolyan igazi mesekönyv, kedves , színes illusztrációkkal minden oldalon.

konyv

 

A könyv egy kis agár, Száva „naplója”. Feldolgozza azokat az eseményeket, amelyekkel kutyatartók találkoznak, a kutya születésétől kezdve kb. 2 éves koráig. A nézőpont különleges, hiszen végig Száva a mesélő, megtudhatjuk, hogyan látja a világot és milyen jelentést tulajdonít a vele történő eseményeknek, hogyan talál rá a gazdája, hogyan tanulja meg a nevét, hogyan körvonalazódik, bontakozik ki előtte lassan új életének, falkájának mindennapi élete és szokásai. Végigkísérhetjük gondolatait, amelyek azt illusztrálják, hogyan lesz Szávából értetlen, bohókás kölyökből elegáns, öntudatos, igazi “nagykutya”. Sőt, nem is kutya, henm AGÁR, így csupa nagybetűvel.

A könyv írója Takács Anita, felelősségteljes és büszke gazdi, aki könyvével egyszerre szeretne vidám perceket szerezni a családnak, és közben játékos formában kinevelni  egy olyan nemzedéket, akik számára a kutyatartás öröm, és életre szóló elkötelezett döntés.  Észrevétlenül tanít a könyv, hogyan szeressék a gyermekek is okosan a kutyájukat, miképpen tartoznak érte felelősséggel, és az író kitér arra is, hogy a kutyás élet sem mindig csupa öröm és vidámság. Az élethez hozzátartoznak olykor-olykor nehézségek is, kkonfliktusok, betegségek, izgalmak…ezek már nem fogják váratlanul élni a kezdő kutyatartót.

  • A könyv mérete: 190×250 mm
  • 56 oldal (minden oldal 4színes)
  • Keménytáblás
  • ISBN: 978-963-12-4596-7

A könyv interaktivitásra csábít, az utolsó oldalakon a gyerekek játékos formában tesztelhetik megszerzett ismereteiket.

 

Legközelebb itt találkozhatsz Szávával és gazdijával:

 

agár fm

A Facebookon is megtalálod Szávát, ITT. 

Bővebb információ a könyvről és rendelés, beleolvasási lehetőség  itt:

http://szavamondandoja.hu

 

Szeretettel ajánlom a könyvet minden kutyás családnak, és azoknak is, akik egyelőre csak álmodoznak arról, hogy egyszer kutyás családdá váljanak. Ezzel a könyvvell a várakozás, felkészülés hónapjai sem tétlenségben telnek.

Árvai Nóra

pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró

www.noraarvai.com

 

 

Címkék:  , , ,