Mesék és dalok a 9 magyar kutyafajtáról

Nekünk egy magyar agarunk van, így amikor megpillantottam az Ebengubák mesekönyvet a Facebookon, rögtön rendeltem belőle a fiamnak.  Nem bántuk meg:-)

ébemgubik

Jakab Zsolttal, a mesekönyv írújával beszélgettünk.

Zsolt, te magad is megosztod az életed valamilyen kutyával?
Természetesen. Gyermekkorom óta kutyával élek. Jelenleg  puli kutyám van, aki Cinka névre hallgat. Nagyon szeretjük, igazi családi kutya!
2. Honnan jött az ötlet az Ebengubák mesekönyvhöz?
Filmezéssel is foglalkozom, és operatőr-vágó-zeneszerzőként részt vettem egy projektben, ahol filmet készítettünk a 9 magyar kutyafajtáról. A munka során nagyon közel kerültek hozzám a fajták és mivel gyerekműsorokkal is foglalkozom mint előadó, elhatároztam, hogy megpróbálom megismertetni a gyerekekkel (és a felnőttekkel, mert ők sem ismerik) ezeket a csodálatos magyar fajtákat. Mindegyikről született egy mese és egy kis dalocska, így született meg az Ebengubák című kiadvány.
3. Melyik történet a személyes kedvenced?
 Nem tudok választani, mert mindegyikben van valami amit nagyon szeretek. Van amelyiket azért mert megtörtént eset és kedves emlék, vagy éppen személyes ismerősöm a főszereplője, vagy a történetben átadni kívánt üzenet miatt kedves a számomra. Nem titok, mindegyik mesében és dalban szeretnék valamit üzenni az olvasónak és a hallgatónak. Remélem átmegy.
4.Mi volt  a célod a mesekönyv létrehozásával?
Az előző kérdésnél már érintettem a dolgot, de összefoglalva a célom, hogy megismerjék a fajtákat a gyerekek. Üzeneteket eljuttatni a felelős állattartásról. Ismereteket átadni úgy, hogy közben szórakoztatni is szeretném a közönséget. Remélem sikerült!
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=PvXcEFb5LqM”]
Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró
Címkék:  ,