Jóga a termékenységért, jóga a babáért, jóga a női egészségért

Mi az az Endoblog Női Jógaterápia?

A női jóga a legrégebbi kifejezetten nőknek szóló mozgásforma, minden később kifejlesztett női mozgásprogram alapja. Főként a hatha-jóga több mint négyezer éves hagyományából azokat az ászanákat, azaz testhelyzeteket veszi át, amelyek a női energiák felébresztését szolgálják.
Ezek a gyakorlatok különösen alkalmasak arra, hogy a női test betegségeit gyógyítsák. Jótékony hatással van a hasi, alhasi szervekre, azáltal, hogy megerősítik a medence és a has izmait. Megerősítik továbbá a gátizmokat, ezáltal elkerülhető sok, ezen izmok gyengeségéből eredő probléma, mint például a hüvelyrenyheség, az inkontinencia, az aranyér, stb.

női jóga krónikus beteg nők számára

Az ászanák segítenek a menstruációt megelőző és az az alatti kellemetlen tünetek enyhítésében, nagy mértékben képesek csökkenteni a görcsöket. Megoldást hozhatnak a meddőségre, a rendszertelen ciklusra, akár a régóta fennálló fájdalmas menzeszre is, javítják a szexuális élet minőségét. Ajánlott várandósság előtt felkészülésképp, majd szülés után a meggyengült, megnyúlt izmok regenerációjára. A speciálisan összeválogatott jóga elemek a hormonális rendszerre is pozitív hatással vannak, visszaállítják annak egyensúlyát, ezért ajánlott változókor tüneteinek enyhítésére is, és olyan betegségek gyógyítására, amelynek hátterében a hormonális egyensúly eltolódása áll.

A női jóga órákon azonban nem pusztán a testhelyzeteknek és gyakorlatoknak van jótékony hatása a női szervezetre. A foglalkozásnak mindig része a relaxáció, meditáció is, amely során a gyakorlók megtanulnak ellazulni, kikapcsolni, feltöltődni, befelé figyelni, azokra a folyamatokra koncentrálni, amelyek a testükben történnek.
A rendszerben nagy jelentősége van a helyes légzés elsajátításának is. számos légző gyakorlatot is megtanulhatsz, aztán az épp aktuális igényed, kedved szerint válogathatsz közülük. A légzés és a mozgás összehangolása a gyakorlás közben is lényeges.

A női jóga gyakorlatok a fizikai hatások mellett lelki, pszichés síkon is jótékonyan befolyásolják a női szervezetet. A mai világban, ahol egy nő egyaránt helyt kell álljon feleségként, anyaként, munkaerőként, háztartás vezetőként stb. nagyon fontos, hogy tudatosan viszonyuljon saját nőiességéhez. Az általam megalkotott speciális, szabadalmi oltalom által védett női jóga irányzatban hangsúlyt fektetek az intim beszélgetésekre, elősegítve, hogy a résztvevők megnyíljanak egymás felé és támogató kis közösségek jöjjenek létre, illetve foglalkozunk az intim területet érintő betegségek – így az endometriózis – lelki hátterével és pszichés vetületeivel is. A  különleges Endoblogű női jógaterápiás tanfolyam Magyarországon először elérhető, krónikus női betegségekkel élők számára. (endometriózis, PCOS, jó- és rosszindulatú daganatos megbetegedések, ciszták, miómák, termékenységi zavarok…)Speciális, levédetett módszer, amelyet Árvai Nóra krónikus nőbetegek pszichoterápiájára szakosodott pszichológus, szomatoterapeuta, perinatális szaktanácsadó és Bene Máté, a népszerű porckorong.hu gerincspecialista fizioterapeutája fejlesztettek ki, kifejezetten a  női betegek igényeire szabva, az ő problémáikra megoldást adva.

A szeminárium helyszíne Budapest zuglói rendelőm egyik hangulatos, jógázásra ideális helyisége. A tanfolyam kiscsoportos, hogy mindenkire maradéktalanul oda tudjak figyelni. A módszerből adódóan fontos, hogy az eleinte idegen résztvevőkből a meghitt kiscsoportos közegben egy valódi gyógyító női kör alakulhasson ki. A legközelebbi Gyógyító Női Jógaterápiás Szemináriumra a férőhelyek korlátozottak, jelentkezz e-mailben (contact@endoblog.hu) vagy a lenti jelentkezési lap kitöltésével.

gyógyító női jógaterápia

Mit kaphatsz a ENJT Szemináriumtól?

  • Szakértői vezetés mellett elsajátíthatod a Gyógyító Női Jógaterápia elméletét és gyakorlati módszerét.
  • Személyesen felteheted kérdéseidet, így lehetőséged van személyedre szabni a gyakorlatokat!
  • Kikapcsolódhatsz, feltöltődhetsz, relaxálhatsz, elengedheted magad.
  • A testi folyamatok által könnyebben hozzáférhetővé válnak a női betegségek hátterében álló lelki folyamatok is. Átláthatóak, érhetőek lesznek számodra az összefüggések.
  • Nagyszerű tárasaságban lehetsz, magadhoz hasonló barátokra tehetsz szert.
  • Lehetőséged van megvásárolni a Gyógyító Női Jógaterápiás DVD-t, ráadásul kedvezményes áron! Így a gyakorlatokat, amelyeket megtanultunk, otthon is segítséggel végezheted, és a motivációd is megmarad. A DVD egyébként csak a TE TESTED! Életmód Program keretén belül vásárolható meg, de a szeminárium résztvevői külön is megvásárolhatják.
  • Folyamatos utánkövetést és kérdezési lehetőséget az oktatótó

ÉN MAGAM MÁR CSAK NAGYON RITKÁN  TARTOK ENJT SZEMINÁRIUMOT, DE SOK SZERETETTEL AJÁNLOM TANÍTVÁNYAIMAT, AZ ENDOBLOG NŐI JÓGATERAPEUTÁIT.

Hozzám ÁLTALÁBAN CSAK EGYÉNI JÓGATERÁPIÁS FOGLALKPZÁSRA TUDSZ BEJELENTKEZNI, amely 90 percet vesz igénybe, és része az egyéni állapotfelmérés és anamnézis felétele után a mozgásos gyakorlatok személyre szabott megtanítása után a relaxációk és masszázstechnikák elsajátítása is. MOST AZONBAN LEHETŐSÉG VAN ÁLTALAM TARTOTT CSOPORTOS SZEMINÁRIUMON IS RÉSZT VENNI!

2017. FEBRUÁR 18-án szombaton 1o:oo- 13:15ig  TART A CSOPORT.

Bejelentkezéshez írj a contact@endoblog.hu email címre.

Szeretettel várlak!

Árvai Nóra