Baby Aum- Jógázz a babáddal!

Baby Om-  Jógázz a babáddal!

Ha anya vagy, magad is tudod, vagy hamarosan rádöbbensz: újszülötted életének első néhány hete, hónapja hihetetlenül gyorsan elröppen, mégis, ez a rövidke időszak alapvető fontossággal bír. Szinte hihetetlen, de ez idő alatt annyi minden eldől, amin később már nem, vagy csak nagyon nehezen tudsz változtatni. Anya és gyermeke egymásra hangolódik, az egyből kettő lesz, s ez a kettő egy új egységet alkot. A kicsi fejlődésének alapja, hogy lassan-lassan elkezdi megérteni, anya és ő két különálló lény. A különálló Én fogalma már ekkor elkezd motoszkálni a kicsi fejében, s elindul az önmeghatározás útján.

babás jóga anyuka mama

E döntő fontosságú kezdeti időszakban minden azon múlik, mennyire vagy fogékony a babád igényeire. kimerült, kétségbeesett és fáradt lehetsz, úgy érzed, összecsapnak fejed felett a hullámok. Alig ismersz magadra, a tested néha mintha nem is a tiéd volna. Anyaként én is átéltem már ezt a helyzetet.

Éppen ezért a Baby Aum babás jógaórákon a gyakorlatok úgy vannak összeállítva, hogy az ászanák egyre inkább tudatosítsák Benned, mint nőben saját tested fogalmát. A jóga eleinte apró, de alapvető változásokat hoz, segít az Neked ráébredni saját értékeikre, s visszaköltözik lelkedbe az egészséges önbizalom. Hiszen ha nem vagy összhangban önmagaddal, hogyan lehetnél fogékony gyermeked igényeire? Miközben lassan visszatalálsz önmagadhoz, egyre nyitottabb és érzékenyebb leszel csecsemőd szükségleteire is, s jógázás közben meghitt, kifinomult kapcsolat szövődik köztetek. A jóga a Ti kettőtök közös élménye, az együttléten belüli önállóság és függetlenség közös lehetősége. Kapcsolatotok fokozatosan mélyebbé és érzékenyebbé válik, ami azért fontos, mert ez az érzékeny odafordulás gyermeked testi és lelki egészségének alapja. Ráadásul remek, pihentető kikapcsolódás és szórakozás, amely magában hordozza a lehetőséget, hogy edzhesd a testedet úgy is, hogy nem kell kisbabádat más gondjaira bíznod, hogy kimozdulj otthonról, és olyan embereket ismerj meg, akik hozzád hasonló élethelyzetben vannak. A lelki, pszichés pozitív hatások mellett fizikai síkon is számos előnye van: segíthet abban is, hogy mihamarabb visszanyerd alakodat, tested rugalmasabbá, feszesebbé váljon, immunrendszered erősödjön, ellenállóbbá és energikusabbá válj.

91c6eecafc613744b41c03030afbc23c

Árvai Nóra